Kilpailusäännöt

Huomio nämä asiat kilpailuihin liittyen

Kilpailuiden sääntöihin tulee tutustua huolellisesti ennen kilpailuihin ilmoittautumista. Ilmottautumisen pitää tapahtua sääntöjen ja ilmottautumisajan mukaisesti.

Ratsastuskoulun oppilaiden on ilmoittauduttava ensin tallin seinällä olevaan listaan. Kun ratsastuskoulu julkistaa hevosjaot, on vielä ilmoittauduttava kilpailuihin seuran nettisivuilla olevan lomakkeen kautta annettuun päivämäärään mennessä.

Muut ratsukot ilmoittautuu suoraan seuran nettisivuilla olevalle lomakkeelle.

Älä maksa lähtömaksua ennenkuin olet saanut seuralta vahvistussähköpostin ilmoittautumisestasi (tämä tulee heti sähköpostiisi, jos ilmoittautuminen on tapahtunut oikein). Jos et saa vahvistussähköpostia, niin ole yhteydessä kilpailujen yhteyshenkilöön.

Vahannan ratsastuskoulu veloittaa hevosvuokran Hopotin kautta. Ethän maksa siis hevosvuokraa seuran tilille. Lähtömaksu maksetaan seuran tilille, tilinumero on ilmoitettu kilpailukutsussa ja tiedot maksamiseen saat vahvistussähköpostissa. Seuratason kilpailuissa lähtömaksu veloitetaan Kipan kautta.

Vuoden 2021 alusta alkaen kilpailujärjestäjät huomioivat vain seuran nettisivujen kautta tulleet ilmoittautumiset aikatauluun mennessä. Jos siis unohtaa ilmoittautua annettuun päivämäärään mennessä, ei tätä oteta huomioon vaikka esimerkiksi olisi ilmottautunut ratsastuskoulun listaan. Jos on ehtinyt maksamaan lähtömaksun seuralle, mutta ei ole ilmoittautunut lomakkeen kautta annettuun päivämäärään mennessä seura veloittaa palautussiirrosta 10€. Ratsastuskoulu voi velvoittaa maksamaan hevosvuokran (jos on ilmoittautunut tallin seinällä olevaan listaan).

Kilpailuiden osallistumisen edellytyksenä on joko voimassa oleva ratsastusseuran jäsenyys tai GreenCard, vaikka kyseessä olisikin vain harjoituskilpailut tai vakuutukset olisivat jotain muuta kautta kunnossa. Seuratason kilpailuihin vaaditaan jonkin ratsastusseuran jäsenyys. Nämä ovat SRL:n linjaukset ja seuramme toimii niiden mukaisesti.

Kunkin kilpailun säännöissä on tarkemmin kilpailukohtaiset ohjeet. Sen vuoksi sääntöihin  perehtymistä ennen ilmoittautumista ei voi korostaa liikaa.

Tervetuloa kilpailemaan!

Yleiset kilpailusäännöt

Kaikilta kilpailuihin osallistujilta vaaditaan jonkin ratsastuseuran jäsenyys tai Suomen ratsastajainliiton Green card.

Ratsastuskilpailut Vahannan Ratsutilalla järjestää ratsastusseura Goodwill Riders ry. Kilpailut ovat avoimet GWR:n jäsenille, Vahannan ratsastuskoulun oppilaille ja Vahannan ratsutilan alueella asuville yksityisratsukoille. Kilpailuihin voi osallistua myös kutsussa rajoitettu määrä ulkopuolisia ratsukoita.

Kilpailut eivät ole Vahannan Ratsastuskoulun toimintaa. Tästä syystä kisat järjestetään talkooperiaatteella, jolloin jokaisenkilpailijan tulee osallistua kilpailujen järjestelyihin.

Kun ilmoittaudut kilpailuihin, kilpailun vastuuhenkilö jakaa sinulle oman kisatehtävän. Saat tietää kisatehtävän/tehtävät kilpailuaamuna kansliasta tai seinällä olevalta listalta. Tehtävä/tehtävät pitää hoitaa luokan loppuun saakka. Jos et ole kilpailemassa, vaan ilmoittautunut tekemään jotain kisatehtävää, käy silti ilmoittautumassa kansliassa.

Oman kisatehtävän lisäksi jokainenkilpailija osallistuu radan rakentamiseen (kilpailuista riippuen radan rakennus aloitetaan klo 8 - 9, viimeistään tuntia ennen kisoja) sekä myös radan purkamiseen (välittömästi viimeisen luokan loputtua).

Kilpailuja järjestämään ovat tervetulleita myös henkilöt, jotka eivät itse kilpaile. Kiinnostuksensa voi ilmoittaa kilpailutoimikuntaan Wiiville (wiivi.gwr@hotmail.com). Apua voi tarjota myös kilpailupäivänä kilpailujen vastuuhenkilölle tai kisakansliaan. Kilpailijoiden vanhempien tai ystävien apu on erittäin tervetullutta.

Kilpailujen järjestelyihin osallistuminen on edellytys kilpailemiselle!

Huomioita kilpailuihin osallistuville:

Lähtöjen maksimimäärä on kaksi per ratsastaja.

Myös ratsastuskoulun oppilailla on mahdollisuus startata kaksi rataa, jos hevosilla on tilaa. Ilmoittautumislistassa on  sarake ”2. rata”, johon voi laittaa toiveen kakkosradan ratsusta (max. kolme toivetta). Ilmoittautumisen sulkeuduttua ylimääräiset paikat täytetään; jos hevosta on toivonut useampi ratsastaja niin paikka arvotaan.

Ratsastuskoulu perii hevosvuokraa hevosten käytöstä kilpailupäivänä. Hevosvuokra on 25€/rata ja se maksetaan Hopotin kautta.

Ilmoittautumisajan loputtua lähdön peruutus veloituksetta vain lääkärintodistuksella. Muista peruutuksista peritään 10€ osallistumismaksua ja 25€ hevosvuokraa, jotka tulee olla maksettuna, jotta voi osallistua seuraaviin kilpailuihin.

Osallistumismaksut:

GWR:n jäsen 13€/rata

ei GWR:n jäsen 23€/rata

Esteratsastuskilpailuissa huomioitavaa:

Mikäli estekilpailuissa ratsukon suoritus joudutaan hylkäämään, ratsukolla on oikeus ratsastaa rata loppuun, jos se on aikataulun puitteissa mahdollista.

Pidätämme oikeuden muutoksiin!

Kaikki maksut maksetaan jatkossa verkkomaksuina ilmoittautumisajan puitteissa!

GWR & Vahannan ratsastuskoulu

Kuva: Saara Kuusijärvi